20 Haziran 2008 Cuma

İşyeri aydınlatmasında Philips

İşyeri aydınlatmasında Philips
Philips Ampul Grubu ofislere özel geliştirdiği ampul tasarımlarıyla iş yerlerinde verimliliğin artmasında ve enerji tasarrufunda önemli bir rol oynuyor... Ofis ortamında verimliliği artırmanın önemli bir yolu da aydınlatmadan geçiyor. Günümüzün yoğun iş temposunda ofiste geçirilen saatlar arttıkça, aydınlatmanın önemi daha çok anlaşılıyor. Philips, çalışanların verimliliği üzerine odaklanarak geliştirdiği aydınlatma çözümleriyle iş yeri aydınlatmasında önemli bir rol oynuyor. Farklı mekanlar için farklı ürünler geliştirilen Philips, ofis aydınlatması için Master TL5 ve Master TLD Super 80’i öneriyor.

Master TL5
Geleneksel aydınlatma sistemlerinde kullanılan armatürlerden farklı olarak, modern tasarımlara ve tesisatlara olanak sağlayan Master TL5, şık görünümüyle dikkat çekiyor. Çevre dostu olan Philips Master TL5 ampullerdeki yeşil başlık, ampulün pazardaki en düşük civa içeriğine sahip ve %100 geri dönüşümlü olduğunu simgeliyor. Sadece elektronik balastla çalışan bu ampuller, aydınlatma verimliliğini ve ışık kalitesini arttıyor. Ayrıca manuel veya otomatik olarak dim edebilme imkanına da sahip. Maliyet tasarruflu olan Philips Master TL5 ampul, Philips T5 aydınlatma sistemi içinde kullanıldığında (ampul, balast ve armatür), manyetik balastlı sistemlere nazaran aynı ışık çıkışını vermek için %22 daha az enerji harcıyor.

Master TLD Super 80
Philips Master TL-D Super 80 ampullerin trifosfor teknolojisine bağlı olarak, standart renkli TL-D floresanlara nazaran enerji verimliliği daha yüksek. Işık çıkışı standart floresana göre %25 daha fazla olan Master TLD Super 80’in lümen kararlılığı yüksek olduğundan ömrü de standart floresanlara nazaran %25 daha uzun. İyileştirilmiş enerji verimliliği ve daha uzun servis ömrü ile Master TL-D Super 80, TL-D standart renkli ampullere göre aydınlatma maliyetini de %30 azaltıyor.

20.000 saat sonra bile %90 verim
Kullanımından itibaren 20.000 saat sonra bile Master TL-D Super 80, ilk yandığı andaki ışığın %90’ını vermeye devam eder. Ömür güvenilirliği yüksek olan bu ampuller, ampul yenileme zaman aralıklarında ortaya çıkan tek tek değiştirme ihtiyacını da büyük ölçüde azaltıyor. Bu da bakım maliyetlerini azaltan ve bakım personelinin çalışma zamanını iyileştiren maliyet tasarrufu faydası getiriyor. Philips Master TL-D Super 80’in uçlarındaki yeşil başlık, ampulün %100 geri dönüşümlü ve 3mg civa içeriğiyle çevre dostu olduğunu simgeliyor.

Hiç yorum yok: