17 Haziran 2008 Salı

Pvc yer kaplama malzemeleri

Pvc yer kaplama malzemeleri
Hem dünyada hem de Türkiye'de pazar payını hızlı bir şekilde yükselten yer döşeme malzemesi. Bu durum PVC yer kaplama sektöründe gelişen teknoloji ile üretilen ürünlerin kalitesinin artık çok üst düzey noktalara ulaşması ile sağlandı.

Kaliteli ürün kullanımının artması ile birlikte oluşan müşteri memnuniyeti sayesinde, özellikle Avrupa'da PVC döşeme malzemelerinin ticari mekanlardaki pazar payı da önemli bir konuma geldi. Türkiye'de ise sektörde ürünün pazar payı henüz istenen seviyede değil fakat artış gösteriyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde ülkemizde de PVC yer döşeme malzemelerinin pazar payının artacağı öngörülüyor. Bu durumu yavaşlatan ve sektörde fren görevi gören tek etken piyasaya yeterli teknolojiye ve kaliteye sahip olmayan ürünlerin ticari kaygılardan dolayı sokulması.

Gerflor ürünlerinde dayanıklılık, hijyen ve bakım kolaylığı, tüm ticari tip ürün gruplarının gelişme sürecinde önceliği olan özellikler. Tüm gereksinimlerin üzerinde kalınlığa sahip ve gerçek saf PVC'den veya çok az miktarda katkı içeren aşınma yüzeyleri ile Gerflor ticari tip zemin kaplamaları, hemen hemen tüm kullanım alanlarında yüksek dayanıklılık gösteriyor.

Tüm mekanların ihtiyacına uygun PVC zemin kaplama malzemesi çözümleri ile tüm farklı sektörlerde (sağlık, eğitim, ev, endüstr
i, ofis, mağaza...) her türlü özel gereksinime cevap verebilmek amacıyla Gerflor, ürün gruplarında bakım ve temizlik kolaylığı sağlayan çeşitli yüzey koruma kürleri geliştirdi.

Gerflor ürünlerinin avantajları
  • Aşınma yüzeylerinde dayanıklılık,
  • Uygulanan özel koruma ve hijyen kürleri ile bakım ve temizlik kolaylığı,
  • Köpük taban ile ses izolasyonu, ayak rahatlığı ve çukurlaşma dayanımı.


  • Homojen ürünlerde, yüksek PVC oranı, az dolgu malzemesi, kalıcı antistatik, antibakteriyel özellikler ve bakım ve koruma kürleri (Pur, PU Protect) bulunuyor.

    Hetorojen ürünler kalın ve saf PVC'den (0,55 - 1 mm) preslenmiş üst yüzeyi ile yük, aşınma ve yoğun trafiğe dayanım gösteriyor.

    Katkı malzemesi oldukça az ve aşınma tabakasında sararma olmuyor. Kalıcı antistatik, antibakteriyel, bakım ve koruma kürleri içeriyor.

    Protecsol
    Özel ultraviole ile güçlendirilmiş poliüretan ve dünyada muadili olmayan bir yüzey koruma kürü ve kullanım süresinde herhangi bir cila uygulaması gerektirmiyor. Bu özellik kürün özel formülasyonu ve saf PVC'den oluşan aşınma yüzeyi tabakasının tüm kalınlığı boyunca aralıksız olarak uygulanması sayesinde sağlanıyor.

    M
    alzemenin kolay temizlenmesini ve dolayısıyla bakım ve temizlik masraflarının önemli ölçüde azalmasını sağlıyor.

    PUR (Poliüretan) Kür
    Bu kür, homojen serinin üst modellerine, Transit Acoustic ürün grubuna ve Nera ürün grubuna uygulanıyor. Malzemesinin bakımını kolaylaştırıyor ve döşeme sonrası malzemenin cila ihtiyacını ortadan kaldırıyor. PUR küre sahip malzemeler, bakım elemanlarının estetik ve hijyen unsurları göz önünde bulundurularak uygun görüldüğü sürece cila uygulaması istemiyor.

    Sanosol
    Mantar ve bakteri oluşumunu engelleyen koruyucu kür. Homojen seriler haricindeki tüm Gerflor ürünlerinin tamamına tüm kalınlıkları boyunca uygulanıyor. Bu kür sayesinde kalıcı hijyen sağlanıyor. Benzer sonuç, homojen ürünlerde özel sıkıştırma yöntemi ile sağlanıyor.

    Kür uygulamasının sağladığı avantajlar
  • Mikro pürüzlülüğün giderilmesi ve kirlenmenin minimuma inmesi,
  • Uzun ömür ve dayanıklılık sağlaması,
  • Kimyasallara karşı dayanım,
  • Çizilme ve aşınmaya karşı dayanım.
  • Hiç yorum yok: