17 Haziran 2008 Salı

Seramik karoları koruma seçenekleri

Seramik karoları koruma seçenekleri
“Konu zemin temizliği oldu mu, seramik karolar bakımı en rahat olan yüzeylerden biridir. İhtiyacınız olacak tek şey; temizlik malzemesi ve su gibi bir kaç basit basit temizlik aracıdır.

Üreticilerin birçoğu bu işlem için çok amaçlı temizleyicilerin kullanımını önermektedir. Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu ise zemin karolarının temizliğinde kullanılacak ürününün zemin şapıyla da uyumlu olmasıdır. Elbette ki her zaman için en doru olan yöntem üreticinin tavsiyelerine uymaktır.”

Piyasada mevcut olan Colgate Fabuloso türevi ürünler iyi neticiler alınm
asına yardımcı olmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki kimi temizleyiciler içinde asit ya da amonyak bulunur ve özellikle bu tür ürünlerin yüzey temizliğinde kullanılmamasına dikkat etmek gerekir. Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu ise zemin karolarının temizliğinde kullanılacak ürününün zemin şapıyla da uyumlu olmasıdır. Elbette ki her zaman için en doğru olan yöntem üreticinin tavsiyelerine uymaktır.

Zemininiz üzerinde hafif bir temizlik yapmak istiyorsanız, aşağıdaki örnek birkaç adımı takip edebilirsiniz;Elektrik süpürgesi ya da klasik çalı süpürgesi yardımıyla seramik karo üzerindeki seyrek kiri temizleyin. Az bir miktar temizleyiciyi ılık su ile karıştırın. Pamuklu bir bez, sünger ya da b
enzeri yumuşak aparatları kullanarak zemini silin. Daha sonra yüzeyi derinlemesine durulayarak kurumaya bırakın.

Bu aşamada durulama çok büyük önem taşır. İyice durulanmadığı için yüzeyde kalan kurumuş deterjan sadece yüzey cilasını matlaştırmakla kalmaz aynı zamanda kir taneciklerinin zemine yapışmasını da çabuklaştırır. Ayrıca seramik ka
plamanızın parlak bir cilası varsa, su lekelerini önlemek amacıyla temizlik işlemi sonrasında yumuşak bir havlu ile kurulamanızı öneririz.

Ağır lekeli zeminler için ise temizleme karışımını kirin üzerinde 5 ila 10 dakika arasında bekletin. Bu süre sonunda bezle silin veya ovalayın. Her seferde ufak alanları temizleyin ve temizleme karışımının yüzey üzerinde kurumamasına dikkat edin. Zorlu ve inatçı kir ve lekeler naylon kumaş veya fırça ile ovalama gerektirebilir.

Leke ve ağır kirlerin oluşma olasılığını en aza indirmek amacıyla aşağıda göreceğiniz basit adımları takip etmelisiniz;
  • Zemin üzerine sıvı dökülmesi halinde derhal temizleyin.
  • Her oda girişine kirleri tutacak paspaslar yerleştirin.
  • Zemininizi düzenli aralıklarla silip süpürün.
  • Hiç yorum yok: