20 Haziran 2008 Cuma

Enerji tasarufu için aydınlatma

Enerji tasarufu için aydınlatma
Buket Yeruşalmi: “Günümüzde özel çözümlere karşı artan pazar talebinin bir sonucu olarak mühendisler, mimarlar ve tasarımcılar aynı masa etrafında buluşmuşlardır. Amaç; enerji tasarrufu sağlayacak etkin ve fonksiyonel aydınlatmayla, ortamda olmasını düşlediğimiz atmosferi birleştirmektir.”
Yakın zamana değin ‘’karanlık olmayan’’ tanımıyla bütünleşmiş olan aydınlatma kavramı, artık bu düşüncenin çok ötesinde bir anlayışla karşımıza çıkmaktadır. Bugün biliniyor ki kişinin çalışma ortamındaki verimliliğinden ve motivasyonundan, ev ortamındaki psikolojisine kadar her şey mekanın fonksiyonelliği ve konforuyla, dolayısıyla aydınlatmasıyla doğrudan ilgilidir.
Günümüzde özel çözümlere karşı artan pazar talebinin bir sonucu olarak mühendisler, mimarlar ve tasarımcılar aynı masa etrafında buluşmuşlardır. Amaç; enerji tasarrufu sağlayacak etkin ve fonksiyonel aydınlatmayla, ortamda olmasını düşlediğimiz atmosferi birleştirmektir.

Riegens tam anlamıyla bu yaklaşımla karakterize olmuştur. 1959’da Danimarka’da kurulmasından günümüze değin Riegens, ışıksal verimi arttıran ve enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma tekniğini, esnek üretim yapısı ve Kuzey Avrupa’ya özgü tasarım özellikleriyle birleştirerek, sektörde Avrupa’nın en iyileri sınıfına girmiştir.

2000 yılının Ekim ayı itibariyle de satış, pazarlama ve üretici firma kimliğiyle Türkiye’de faaliyete geçmiştir.
Riegens pazarda ithal ve yerli ürün yelpazesi ile bulunmaktadır. Türkiye’de Avrupa Kalite Standartları’nda üretim yapılmakta ve üretilen her armatür tipine ait ışık dağılım eğrileri ile elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri, Danimarka’da Riegens’in laboratuarlarında yapılmaktadır.

Riegens ürünlerinin her türlü asma tavan sistemine kusursuz entegrasyonu, tavanda mimari estetiği bozmayacak çözümler sunmaktadır ki, bu da mimari ve uygulayıcı firmaların kaygılarını ortadan kaldıracaktır.
Türkiye’de kalite anlayışına oldukça önem veren, aydınlatma konusunda bilgili mimarlık ve mühendislik büroları bulunmaktadır.

Türkiye’de aydınlatmanın gelişim sürecinde etkili olan bu firmalar ile birlikte aydınlatmada özel çözümler sunmayı hedeflemektedir.

Riegens 40 yıllık varlığı boyunca, dünyadaki birçok lider mimar ile olan yakın ilişkisiyle, yapı ve fonksiyonellik arasında mükemmelliğin arayışında olmuştur.
Anahtar kelimelerimiz, doğru aydınlatma tekniği, güçlü tasarım ve yüksek kalitedir.

Kaynak: dekoronline.net

Hiç yorum yok: