20 Haziran 2008 Cuma

Işığın renkli dünyası

Işığın renkli dünyası
Algının %80’inin optik formlar aracılığıyla oluştuğunu ve optik verilerin şekil ve renklerle ilgili detayları içerdiğini düşünürsek tasarım ve uygulamada ışık ve renklerin kullanımının ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.
Işık, objeleri görebilmeyi sağlamakla birlikte hayattan alınan zevk ve sağlık üzerinde kesin bir etken olarak rol oynuyor. İnsanın biyoritmini düzenleyerek fiziksel sağlığa doğrudan etki ediyor.

Sadece günışığını değil; mevsimleri algılanmasında da, ışığın neden olduğu koşullar sonucu ortaya çıkan renk tonları etkili oluyor. Günümüzde, doğal gün ışığı ve mevsimlerin etkisi, yapay aydınlatma ile taklit ediliyor. Bu kullanıcıların ruhsal durumlarını ve duygularını şekillendiriyor.

Osram ürettiği lambalarda; ışığın şiddetine, renk sıcaklığına ve renk spektrumuna müdahale ederek; farklı efektler yaratılmasını sağlıyor. Örneğin, şafak vaktininin hafif kırmızı tonları kullanılarak günışığının ilerleyişi simule edilebiliyor. Bugüne kadar dünya çapında pekçok projeyi aydınlatan Osram, sizi “Işığın Renkli Dünyası” ile tanıştırmak için bir CD-ROM hazırladı.

İç ve dış aydınlatmaya ait pekçok enteresan ve yaratıcı projenin, proje detaylarının ve hangi Osram ürünlerinin kullanıldığı bilgisinin bulunduğu bu CD-ROM’u almak için info@osram.com.tr sitesine isim, gönderi adresi ve telefon bilgilerini içeren bir e-posta göndermeniz yeterli oluyor.

Ayrıntılı bilgi için; Web: www.osram.com.tr

Hiç yorum yok: