14 Haziran 2008 Cumartesi

Kalekim'den mekan çözümü...

Kalekim'den mekan çözümü...
Kaplama malzemeleri veya derz dolgular üzerinde inşaat esnasında ya da günlük kullanımda oluşabilecek kirleri, lekeleri doğru ürünlerle temizlemek ve daha sonra da korumaya almak için oldukça önemlidir. Bu sorunlarla çözüm amacıyla Kalekim SeraCare temizlik ve yüzey bakım ürünlerini öneriyor.

Alkollü-alkolsüz içecekler, çay, kahve, yağ, mürekkep, boya, ayakkabı boyası, nikotin, ruj, pas, gazlı kalem ve inatçı lekelerle kirlenmiş olan granit, rustik seramik, porselen, seramik, cotto, klinker ve derzlerin temizlenmesinde genellikle günlük kullanımda tuzruhu, kireç çözücü, deterjanlar gibi malzemeler kullanılır. Ancak, bu tür temizlik ürünleri derz dolguları ve kaplamaları renkleri yıpratır ve yapısının zarar görmesine neden olur. Bu nedenle temizlik aşamasında, kirlerin ve lekelerin çıkarılmasında SeraCare leke çıkarıcı ürünlerinin kullanılması doğru olur. Temizlik işleminden sonra ise, kaplama ve derz dolguları yosun ve küfe karşı dayanıklı hale getirmek, suya direncini artırmak, sonraki bakım işlerini kolaylaştırmak ve ömrünü uzatmak için SeraCare yüzey koruyucu ürününü tercih edilmesi gerekir.

Bir diğer önemli problem cotto, klinker ve rustik seramik gibi gözenekli yapıya, toza ve lekelere karşı son derece hassas bir yapıya sahip kaplama malzemelerinin uygulamasıdır. Cotto, klinker ve rustik seramik kaplama malzemeleri uygulama esnasında çok çabuk kirlenir ve temizliği oldukça zor ve zahmetlidir. Bu çok sık karşılaşılan problem için, derz dolgu uygulamasından önce SeraCare yüzey koruyucu uygulamak gerekir. Böylelikle derz dolgu uygulamasından doğabilecek olan kirlenmelere karşı kaplama malzemesi korunmuş olur ve temizleme işlemini oldukça kolaylaştırır. Uygulama sonrasında, kaplama malzemesi ve fugalar üzerinde kalan harç, derz dolgusu ve çimento bazlı inşaat malzemesi ile kirlenmiş olan kaplamaların kolayca temizlenmesi ise SeraCare çimento sökücü ile daha çabuk ve zahmetsiz olur.

Hiç yorum yok: